Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsní řízky
- 125 g másla
- sůl, pepř
- hladká mouka na obalení
- Náplň:
- 100 g hub (čerstvých, mražených)
- 10 cm pórku
- 50 g anglické, nebo jiné podobné slaniny
- 1 lžička másla
- špetka vegety, pepř
- Salát:
- brambory podle potřeby, já použila 2 středně velké, uvařené ve slupce
- 1 větší cibule
- 1-2 kyselé okurky (nemusí být)
- 4 lžíce láku z okurek-i víc, podle chuti a množství brambor
- 2 lžíce majonézy
- sůl, pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme náplň, aby trochu vychladla.
Na másle podusíme rozmrazené houby, přidáme pórek, na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme trošku vegety a sůl.
Dusíme zhruba 15 minut na mírném ohni, pak směs dáme vychladit. -
Do osolených kuřecích prsou uděláme otvor-kapsu , kterou naplníme vychlazenou houbovou směsí a spíchneme párátky.
Kapsu obalíme v hladké mouce.
-
Nejlépe v kastrůlku, do kterého se vejdou obě kapsy, pomalu roztopíme máslo. Když je dobře rozehřáté, vložíme do něj kapsy a velmi pomalu smažíme. Během smažení obracíme tak dlouho, dokud nejsou obě strany kapsy růžové. Stále je přeléváme máslem.
-
Předem uvařené a dobře vychlazené brambory nakrájíme na kostičky.
-
Cibuli nakrájíme a jen do zpěnění orestujeme na oleji a přidáme k bramborám.
Ještě přidáme lák z okurek a na kostičky nakrájenou okurku, osolíme, opepříme a přimícháme majonézu. -
Podáváme s kuřecí kapsou.