Máslová kuřecí kapsa s bramborovo-cibulovým salátem

50
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsní řízky
125 g másla
sůl, pepř
hladká mouka na obalení
Náplň:
100 g hub (čerstvých, mražených)
10 cm pórku
50 g anglické, nebo jiné podobné slaniny
1 lžička másla
špetka vegety, pepř
Salát:
brambory podle potřeby, já použila 2 středně velké, uvařené ve slupce
1 větší cibule
1-2 kyselé okurky (nemusí být)
4 lžíce láku z okurek-i víc, podle chuti a množství brambor
2 lžíce majonézy
sůl, pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme náplň, aby trochu vychladla.
    Na másle podusíme rozmrazené houby, přidáme pórek, na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme trošku vegety a sůl.
    Dusíme zhruba 15 minut na mírném ohni, pak směs dáme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Do osolených kuřecích prsou uděláme otvor-kapsu , kterou naplníme vychlazenou houbovou směsí a spíchneme párátky.

    Kapsu obalíme v hladké mouce.

  3. Nejlépe v kastrůlku, do kterého se vejdou obě kapsy, pomalu roztopíme máslo. Když je dobře rozehřáté, vložíme do něj kapsy a velmi pomalu smažíme. Během smažení obracíme tak dlouho, dokud nejsou obě strany kapsy růžové. Stále je přeléváme máslem.

  4. Předem uvařené a dobře vychlazené brambory nakrájíme na kostičky.

  5. Cibuli nakrájíme a jen do zpěnění orestujeme na oleji a přidáme k bramborám.
    Ještě přidáme lák z okurek a na kostičky nakrájenou okurku, osolíme, opepříme a přimícháme majonézu.

  6. Podáváme s kuřecí kapsou.