
- reklama -
Suroviny
- 200 g másla
- 250 g cukr krystal
- 1 vanilkový cukr
- 5 vajec
- 50 g oříšků (drcených)
- 500 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 350 ml mléka
- špetka soli
- 0,02 l rumu
- malá lžička skořice
- 2 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu
-
Ve větší misce si připravíme nakrájené máslo, které vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidáváme vajíčka.
-
V druhé misce smícháme mouku, oříšky, sůl a prášek do pečiva. Toto pak postupně přisypáváme do první misky a mícháme. Jako poslední přilijeme mléko.
-
Pak si těsto rozdělíme na 1/3 přidáme a přimícháme kakao, skořici a rum. Zbylé 2/3 vylijeme do formy a na to zbytek těsta. Nožem rozetřeme aby se kakaová směs spojila a udělala nějaký obrazec.
-
Troubu předehřejeme na 175°C a pečeme 50-60 minut.
-
Upečenou buchtu – oprava bábovku vyndáme, necháme vychladnout a vyklepneme ji z formy.
-
Posypeme moučkovým cukrem a ochutnáme….U nás se po ní jen zaprášilo.
Kuchař: Starejmena