![Masino à la řízek_5ffc42a8d0fa1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/masino-a-la-rizek_5ffc42a8bd0f2.jpeg)
- reklama -
Suroviny
20 ks
- maso – vepřové, kuřecí, krůtí (ne hovězí)
- 2 PL solamylu
- 4 PL sojové omáčky
- 2 PL worchestrové omáčky
- 1 PL plnotučné hořčice
- 4 celá vejce
- 1/2 lžičky soli + pepře
- 7 stroužků česneku
- sádlo nebo olej na smažení
- červená řepa
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme na jemno (z jednoho kousku rozklepu 2 kousky, tudíž je masa dost, proto píšu 20 kousků).
-
Do mísy dáme všechny ingredience a pořádně rozmícháme. Naložíme maso a necháme marinovat 24 hodin.
-
Pak maso upečeme na pánvi jako řízek.
-
Podáváme s kaší, bramborami, hranolky, chlebem a červenou řepou.
Poznámka od kuchařky
Spíše smažit na pánvi z teflonu.
Možná je už tady takový recept, nepídila jsem, ale tohle mě naučila tchýně, která to má od kamarádky.
Kuchař: Jenny