Masíčko jako španělský ptáček

55
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

vepřové maso – 3/4 kg
150 g libové anglické slaniny může být i salám
50 g uzené slaniny (špeku)
2 větší cibule
2 kyselé okurky
hořčice
sůl
pepř
kostka Masoxu (nebo jiná)
olej nebo tuk
mouka hladká na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme do světle hněda.

  2. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  3. Položíme na cibuli a poklademe slaninou, okurkou a špekem.

  4. Necháme chvíli podusit. Pak zalijeme vodou a dusíme do měkka.

  5. Měkké maso i se směsí vyjmeme na misku a omáčku zahustíme s trochou vody s hl. moukou a přidáme Masox a necháme provařit.

  6. Můžeme přecedit a poléváme na maso. Příloha dušená rýže, houskový knedlík.

Poznámka od kuchařky

Je to taková rychlovka, když se nám nechtějí motat ptáčky, ale výsledek je chuťově úplně stejný. Jen jsem nedávala vajíčko, ale mohlo by se uvařené na tvrdo položit navrch.