Masenko „Pálava“

61
- reklama -

Suroviny

vepřové maso – nejlépe krkovice, plecko
cibule
česnek
hořčice
sůl
mletý pepř
sterilovaná zelenina Pálava
sýr eidam
plátky dobré vyuzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky silné jako na řízky, ale nenaklepáváme ho. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.


    Zobrazit celý recept

  2. Narovnáme do sádlem vymazaného pekáče, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a plátky česneku, na to narovnáme slaninku a na ni vysypeme sterilovanou zeleninu i s nálevem, v této jsou sojové boby. Pak dáme další plátky osoleného masa, přikryjeme a dáme do trouby péci.

  3. Když je maso měkké, na chvíli ho odkryjeme a posypeme strouhaným sýrem. Toto jídlo lze udělat i tak, že jedna vrstva masa může být krkovice uzená a maso kuřecí, lepší je stehenní řízek než prsní. Můžete popustit uzdu své fantazie, dáte tam to, co vám chutná a co je vašim chutím milé.

  4. Kdo nebude dělat pro početnou rodinu, může to upéci i ve formě na biskupský chlebíček a přikrýt ji alobalem. Kdo použije kuřecí maso ze stehýnek, tak toto přece jen trošku paličkou rozklepejte, prsní se nemusí, pokud nakrájíte slabší plátky.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s rýží, bramborami nebo bramborovou kaší.