Suroviny
- vepřové maso – nejlépe krkovice, plecko
- cibule
- česnek
- hořčice
- sůl
- mletý pepř
- sterilovaná zelenina Pálava
- sýr eidam
- plátky dobré vyuzené slaniny
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky silné jako na řízky, ale nenaklepáváme ho. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.
-
Narovnáme do sádlem vymazaného pekáče, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a plátky česneku, na to narovnáme slaninku a na ni vysypeme sterilovanou zeleninu i s nálevem, v této jsou sojové boby. Pak dáme další plátky osoleného masa, přikryjeme a dáme do trouby péci.
-
Když je maso měkké, na chvíli ho odkryjeme a posypeme strouhaným sýrem. Toto jídlo lze udělat i tak, že jedna vrstva masa může být krkovice uzená a maso kuřecí, lepší je stehenní řízek než prsní. Můžete popustit uzdu své fantazie, dáte tam to, co vám chutná a co je vašim chutím milé.
-
Kdo nebude dělat pro početnou rodinu, může to upéci i ve formě na biskupský chlebíček a přikrýt ji alobalem. Kdo použije kuřecí maso ze stehýnek, tak toto přece jen trošku paličkou rozklepejte, prsní se nemusí, pokud nakrájíte slabší plátky.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží, bramborami nebo bramborovou kaší.