Mascarpone z mléka – výroba

68
- reklama -

Suroviny

•200 ml mléka
•125 g másla
•1PL citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. Mixujeme 2 – 3 minuty.

  2. Takto vyrobenou šlehačku dáme do kastrolu se silným dnem a přivedeme k varu. Snížíme plamen, aby jen probublávala a vmícháme kyselinu. Trochu mícháme, aby se houstnoucí šlehačka nepřichytla, a když zhoustne do konzistence řídkého pudinku, vypneme zdroj tepla a necháme na plotně zchladnout.

  3. Pak dáme vychladit do lednice, kde zhoustne na konzistenci hustého jogurtu. Hmotu potom zbavíme přebytečné tekutiny (odkapáním v zavěšené utěrce, nebo odfiltrováním v tenké vrstvě na poskládané utěrce).

Poznámka od kuchařky

Tento postup se mi vylíhl v hlavě, když jsem mixoval horké mléko s máslem pro výrobu šlehačky.

ŠLEHAČKA se dá vyrobit z horkého mléka a másla…

MASCARPONE se vyrábí z horké šlehačky…

MASCARPONE by tedy mělo jít vyrobit i přímo z horkého mléka a másla…

ANO, JDE TO!!!

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do

komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…