Mascarpone s čerstvým ovocem

73
- reklama -

Suroviny
2 porce

cukrářské piškoty
espresso
mascarpone
šlehačka ke šlehání 33%
vanilkový lusk
moučkový cukr
citron
čerstvé ovoce – jahody, borůvky, maliny, ostružiny

Postup přípravy receptu

  1. V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat ztužovač šlehačky, ale není to nutné.
    Poté ruční metlou smícháme v jeden krém. Ochutnáme, v případě potřeby dosladíme.

  2. Dno mističky či skleničky vyložíme cukrářskými piškoty a zalijeme kvalitním espressem. Pouze takovým množstvím, které se vsákne do piškotů, aby to nebylo rozmočené. Na to vložíme krém a na vrchu ozdobíme čerstvým ovocem. Fantazii se meze nekladou.