
- reklama -
Suroviny
2 porce
- cukrářské piškoty
- espresso
- mascarpone
- šlehačka ke šlehání 33%
- vanilkový lusk
- moučkový cukr
- citron
- čerstvé ovoce – jahody, borůvky, maliny, ostružiny
Postup přípravy receptu
-
V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat ztužovač šlehačky, ale není to nutné.
Poté ruční metlou smícháme v jeden krém. Ochutnáme, v případě potřeby dosladíme. -
Dno mističky či skleničky vyložíme cukrářskými piškoty a zalijeme kvalitním espressem. Pouze takovým množstvím, které se vsákne do piškotů, aby to nebylo rozmočené. Na to vložíme krém a na vrchu ozdobíme čerstvým ovocem. Fantazii se meze nekladou.
Kuchařka: Handaaa