Suroviny
12 – 16 porcí
- Na brownies:
- 200 g másla
- 120 g hořké čokolády
- 100 g cukru
- 100 g kakaa
- 250 g mascarpone
- 3 vejce
- 2 KL vanilkového extraktu
- 120 g hladké mouky
- špetka soli
- na polevu:
- 200 g hořké čokolády
- 100 ml smetany 33%
- 20 g másla
Postup přípravy receptu
-
Brownies:
Troubu předehřejeme na 175°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21×21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
Máslo rozehřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme nakrájenou čokoládu, necháme chvíli stát a potom vymícháme v hladkou kaši. Vmícháme kakao, cukr a sůl. -
Ve druhé míse (nebo v míse kuchyňského robotu) vyšleháme mascarpone, vejce a vanilku.
Přidáme čokoládu s máslem, řádně promícháme.
Vmícháme mouku.
Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme stěrkou a pečeme 45 až 55 minut.
Necháme vychladnout. -
Poleva:
Čokoládu nasekáme nahrubo, smetanu přivedeme v menším hrnci k varu a nalijeme na čokoládu. Necháme chvíli stát a potom metlou vymícháme dohladka.
Vmícháme máslo a opět řádně promícháme.
Polevu nalijeme na vychladlé brownies, uhladíme stěrkou a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz