- reklama -
Suroviny
dle porcí
- houby masáky tak 1 kg (čím více, tím lépe)
- 2 cibule
- 5 česneků
- prášková červená paprika
- kmín
- majoránka
- pepř
- houbové koření
- 1/2 gulášové kostky
- sůl
- olej
- instantní jíška
- několik plátků uzeného masa podle strávníků
- koření
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na proužky, osmažíme jí na oleji, přidáme česnek na plátky a až se cibule osmaží, dáme všechny masáky nakrájené na hrubé větší kusy, přidáme veškeré koření, dáme pokličku a dusíme ve vlastní šťávě, ale můžeme přidat něco vody.
-
Guláš zahustíme jíškou, přidáme plátky masa a podusíme zvolna 15 minut, aby se maso prohřálo a pustilo do guláše uzenou chuť.
Poznámka od kuchařky
Guláš z masáků, je opravdu jako z masa a s uzeným to nemá chybu a my si moc pochutnali! Jako přílohu jsem udělala knedlíky, ale jdou k tomu i jiné přílohy-těstoviny, rýže, brambory, nebo jen pečivo. Doporučuji vyzkoušet!!!
Kuchařka: Bibinka