Masákový guláš s uzeným masem

51
- reklama -

Suroviny
dle porcí

houby masáky tak 1 kg (čím více, tím lépe)
2 cibule
5 česneků
prášková červená paprika
kmín
majoránka
pepř
houbové koření
1/2 gulášové kostky
sůl
olej
instantní jíška
několik plátků uzeného masa podle strávníků
koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na proužky, osmažíme jí na oleji, přidáme česnek na plátky a až se cibule osmaží, dáme všechny masáky nakrájené na hrubé větší kusy, přidáme veškeré koření, dáme pokličku a dusíme ve vlastní šťávě, ale můžeme přidat něco vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Guláš zahustíme jíškou, přidáme plátky masa a podusíme zvolna 15 minut, aby se maso prohřálo a pustilo do guláše uzenou chuť.

Poznámka od kuchařky

Guláš z masáků, je opravdu jako z masa a s uzeným to nemá chybu a my si moc pochutnali! Jako přílohu jsem udělala knedlíky, ale jdou k tomu i jiné přílohy-těstoviny, rýže, brambory, nebo jen pečivo. Doporučuji vyzkoušet!!!