Martinské rohlíčky – bezlepkové

294
- reklama -

Suroviny
16 ks

Náplň maková:
100 g mletého máku
200 g mléka tučného
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
Těsto:
300 g mouky bezlepkové Jizerky
100 g cukru moučky
1 tvaroh tučný
1 vajíčko
1 PL oleje
1 špetka soli
0,5 prášku do pečiva bezlepkového

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň svaříme v mléce mák a ochutíme. Případně přidáme mléko, cukr…dle potřeby.


    Zobrazit celý recept

  2. Na těsto smícháme všechny suroviny, vznikne krásně vláčné těsto.
    Ihned rozdělíme na 2 bochánky, z každého vyválíme kruh a ten rozdělíme na osminky, budeme mít 16 rohlíčků.
    Na širší straně naplníme lžičkou náplň, zarolujeme jako rohlík.

  3. Dáme na plech s pečícím papírem – pekla jsem asi 25 minut/200°C. Můžeme potřít vajíčkem.
    Před podáváním pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Jsou vláčné, moc dobré a povedou se, zkuste.