- reklama -
Suroviny
16 ks
- Náplň maková:
- 100 g mletého máku
- 200 g mléka tučného
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
- Těsto:
- 300 g mouky bezlepkové Jizerky
- 100 g cukru moučky
- 1 tvaroh tučný
- 1 vajíčko
- 1 PL oleje
- 1 špetka soli
- 0,5 prášku do pečiva bezlepkového
Postup přípravy receptu
-
Na náplň svaříme v mléce mák a ochutíme. Případně přidáme mléko, cukr…dle potřeby.
-
Na těsto smícháme všechny suroviny, vznikne krásně vláčné těsto.
Ihned rozdělíme na 2 bochánky, z každého vyválíme kruh a ten rozdělíme na osminky, budeme mít 16 rohlíčků.
Na širší straně naplníme lžičkou náplň, zarolujeme jako rohlík. -
Dáme na plech s pečícím papírem – pekla jsem asi 25 minut/200°C. Můžeme potřít vajíčkem.
Před podáváním pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Jsou vláčné, moc dobré a povedou se, zkuste.
Kuchařka: Olga Urvalkova