Marokánky zdravěji

51
- reklama -

Suroviny
50 ks

150 g kandovaného ovoce
50 g brusinek
25 g goji (kustovnice)
300 g směsi ořechů a semínek
(nejlepší poměr je: 150 g mandlí, 100 g lískáčů a zbytek sezam, slunečnice, chia)
1 celé vejce
1 lžíce medu
50 g třtinového cukru
40 g hladké mouky
50 g povoleného másla (lze použít i kokosový olej)
2-3 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nahrubo nasekáme mandle a lískové ořechy (v robotu, když budou menší a větší kousky nevadí)
    Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky.
    Pokud Vám doma zbydou fíky a datle, neváhejte, je také použijte.
    Pak vše smícháme dohromady.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem děláme rukou malé hrudky, které lehce přitiskneme k papíru.
    Pečeme na 160°C v horkovzdušné troubě cca 20 minut.

  3. Hotové vychladlé marokánky otočíme a potřeme čokoládovou polevou.
    Jsou výborné i bez čokolády a mizí před očima, když je neschovám, Vánoc se nedožijou a to dělám vždy dvojitou dávku.

Poznámka od kuchařky

Cena vycházi asi na 3 Kč kus. Nejdražší jsou ty oříšky.