
- reklama -
Suroviny
20 porcí
- Těsto:
- 100 g ořechů vlašských mletých
- 100 g arašídů nesolených nasekaných /kešu/mandle/lískové…
- 100 g brusinek nakrájených /jakékoliv sušené ovoce…
- 100 g rozinek
- 200 g šlehačky
- 100 g cukru krupice
- 1 lžíce mouky hladké/mandlové/kokosové…
- kůra z celého v e l k é h o pomeranče
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku svaříme šlehačku s moukou a cukrem, přidáme ořechy, ovoce, nastrouhanou kůru z celého pomeranče. Ořechy a ovoce volíme dle chuti a možností.
-
Na plech s pečícím papírem děláme placičky, pečeme na 150°C asi 15 minut – dle trouby a vámi požadované tvrdosti – my raději měkké vláčné.
-
Vystydlé pocákáme čokoládou – nemusíme.
Poznámka od kuchařky
Voňavé pomerančem a šlehačkou, vláčné a prostě nejlepší, jiné už nebudete chtít :).
Já jsem dala mouku kokosovou, takže jsou bezlepkové. Zkuste!
Kuchařka: Olga Urvalkova