
- reklama -
Suroviny
60 porcí
- 240 g cukru krupice
- 60 g másla
- 125 g hladké mouky
- 5 g sušeného mléka
- 80 g kandované pomerančové kůry
- 50 g rozinek
- 50 g oříšků
- 100 ml vody
- čokoládová poleva na potažení
Postup přípravy receptu
-
Nadrcené oříšky na sucho mírně opražíme na pánvi a smícháme s rozinkami a pomerančovou kůrou.
-
V hrnci smícháme vodu sušené mléko cukr a máslo, přivedeme k varu.
-
Přidáme ořechovou směs a krátce povaříme.
-
Směs necháme částečně vychladnout a poté vmícháme mouku, když hmota úplně vychladne buď ji naplníme do cukrařského sáčku s hladkou trubičkou a nebo pomoci lžiček tvarujeme hromádky na plech vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme při teplotě 200-220°C do zlatova.
-
Vychladlé marokánky z jedné strany potáhneme čokoládovou polevou a je hotovo:-)
Poznámka od kuchařky
Můžete použit jakékoliv oříšky i sušené ovoce, záleží na chuti. Pokaždé dělám z toho co zrovna mám doma:-)
Kuchařka: sebena