
- reklama -
Suroviny
70 (malé)
- 100 g kandované třešně
- 100 g kandované ovoce (směs)
- 100 g alginátové ovoce (červené, zelené či žluté)
- 120 g ovesné vločky
- máslo
- 230 g cukr krupice
- 1-2 lžíce medu
- 4 lžíce mouky hladké
- 100 g lískové ořechy
- 100 g mandle
- 250 ml smetany (30%)
- čokoláda na smáčení
Postup přípravy receptu
-
Na másle si opražíme vločky, v malém hrnci povaříme smetanu s medem, mandle a ořechy si rozdrtíme na větší kousky.
-
Nakonec vše smícháme (vločky, smetanu s medem, kandované třešně, proslazenou směs, cukr, mouku, ořechy a mandle) a promícháme a děláme na plech s papírem malé placičky o průměru 6-7 cm (záleží na každém, jak velké je chce mít, já dělám malé).
-
Pečeme při 150°C asi 15-20 minut. Po vychladnutí smáčím do půlky v čokoládě (dá se použít i bílá, pokud má někdo rád).
Kuchařka: Iwakk