Marokánky – nejen na vánoce

104
- reklama -

Suroviny
70 (malé)

100 g kandované třešně
100 g kandované ovoce (směs)
100 g alginátové ovoce (červené, zelené či žluté)
120 g ovesné vločky
máslo
230 g cukr krupice
1-2 lžíce medu
4 lžíce mouky hladké
100 g lískové ořechy
100 g mandle
250 ml smetany (30%)
čokoláda na smáčení

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si opražíme vločky, v malém hrnci povaříme smetanu s medem, mandle a ořechy si rozdrtíme na větší kousky.

  2. Nakonec vše smícháme (vločky, smetanu s medem, kandované třešně, proslazenou směs, cukr, mouku, ořechy a mandle) a promícháme a děláme na plech s papírem malé placičky o průměru 6-7 cm (záleží na každém, jak velké je chce mít, já dělám malé).

  3. Pečeme při 150°C asi 15-20 minut. Po vychladnutí smáčím do půlky v čokoládě (dá se použít i bílá, pokud má někdo rád).