Marokánky III. – cukroví

156
- reklama -

Suroviny

250 ml mléka
80 g cukru krupice
100 g másla
100 g hladké mouky
80 g mandlí (nakrájet na větší kusy, jak kdo má rád)
80 g kandovaného ovoce
mléčná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, cukr, máslo a mouku smícháme, dáme na plotýnku a povaříme asi minutu.

  2. Přidáme mandle, kandované ovoce a odstavíme z ohně.

  3. Směs dáme do chladu vystydnout, aby bylo máslo ztuhlé. Lépe se pak tvarují. Nejlépe přes noc.

  4. Na plech s pečícím papírem tvoříme malé hromádky, které vidličkou máčenou ve studené vodě, upravujeme na ploché placičky.

  5. Pečeme na 160 – 170 stupňů, ale hlídáme, aby se nepřipálily.

  6. Studené z jedné strany mažeme čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Marokánky jsou stále vláčné, nejsou to jako ty z krámu – ty jsou tvrdé. Do hmoty můžete dát cokoli – veškeré ořechy, nemusí to být jen mandle. Dávala jsem i para ořechy, lískáče, co kdo má rád, ale bez šlupek. Ovoce můžete dát také víc.

Jen je při pečení hlídejte, připalování jde rychle.