
Suroviny
- 250 ml mléka
- 80 g cukru krupice
- 100 g másla
- 100 g hladké mouky
- 80 g mandlí (nakrájet na větší kusy, jak kdo má rád)
- 80 g kandovaného ovoce
- mléčná čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Mléko, cukr, máslo a mouku smícháme, dáme na plotýnku a povaříme asi minutu.
-
Přidáme mandle, kandované ovoce a odstavíme z ohně.
-
Směs dáme do chladu vystydnout, aby bylo máslo ztuhlé. Lépe se pak tvarují. Nejlépe přes noc.
-
Na plech s pečícím papírem tvoříme malé hromádky, které vidličkou máčenou ve studené vodě, upravujeme na ploché placičky.
-
Pečeme na 160 – 170 stupňů, ale hlídáme, aby se nepřipálily.
-
Studené z jedné strany mažeme čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Marokánky jsou stále vláčné, nejsou to jako ty z krámu – ty jsou tvrdé. Do hmoty můžete dát cokoli – veškeré ořechy, nemusí to být jen mandle. Dávala jsem i para ořechy, lískáče, co kdo má rád, ale bez šlupek. Ovoce můžete dát také víc.
Jen je při pečení hlídejte, připalování jde rychle.