Suroviny
10 porcí
- Moučná kaše:
- 1/4 l mandlového mléka
- 80 g fruktózy
- 1 KL vanilkové fruktózy
- 60 g kokosového tuku (z vychlazené konzervy kokosového mléka Albert)
- 30 g polohrubé mouky
- Po vychladnutí :
- 150 g nasekaných ořechů
- 100 g drobných rozinek
- 100 g nadrobno krájeného sušeného ovoce
- vysokoprocentní hořká čokoláda bez přidaného živočišného tuku a cukru
- (nebo slazená povolenými sladidly)
Postup přípravy receptu
-
V nádobě s nepřilnavým dnem uvaříme moučnou kaši. Po vychladnutí do ní přimícháme sekané ořechy, rozinky, pokrájené sušené ovoce.
-
Z těsta tvoříme pomocí dvou lžiček placičky. Lžičky můžeme namáčet do vlažné vody, hmota se tak nelepí. Pokud chceme dosáhnout pravidelného tvaru marokánek, pomůžeme si vykrajovací kulatou formičkou.
-
Pečeme na pečicím papíru 150-160 °C/15-20 minut. Raději vypečeme více. Vychladlé cukroví ze spodní strany poléváme čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Vhodnou čokoládu koupíme ve Zdravěnce nebo, kupodivu, třeba v DM drogerii, jako já. Kokosový tuk získám klasicky : Do lednice dám na několik hodin konzervu kokos. mléka, nejlépe značku Albert. Po několika hodinách nahoře ztuhne tuk a dole vám zbude voda. Je moc chutný i samotný, používá se jako veganská šlehačka. A ta vůně!