Marokánky alias florentinky (Dělená strava podle LK – Kytičky + ovoce, volný graf)

139
- reklama -

Suroviny
10 porcí

Moučná kaše:
1/4 l mandlového mléka
80 g fruktózy
1 KL vanilkové fruktózy
60 g kokosového tuku (z vychlazené konzervy kokosového mléka Albert)
30 g polohrubé mouky
Po vychladnutí :
150 g nasekaných ořechů
100 g drobných rozinek
100 g nadrobno krájeného sušeného ovoce
vysokoprocentní hořká čokoláda bez přidaného živočišného tuku a cukru
(nebo slazená povolenými sladidly)

Postup přípravy receptu

  1. V nádobě s nepřilnavým dnem uvaříme moučnou kaši. Po vychladnutí do ní přimícháme sekané ořechy, rozinky, pokrájené sušené ovoce.


    Zobrazit celý recept

  2. Z těsta tvoříme pomocí dvou lžiček placičky. Lžičky můžeme namáčet do vlažné vody, hmota se tak nelepí. Pokud chceme dosáhnout pravidelného tvaru marokánek, pomůžeme si vykrajovací kulatou formičkou.

  3. Pečeme na pečicím papíru 150-160 °C/15-20 minut. Raději vypečeme více. Vychladlé cukroví ze spodní strany poléváme čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Vhodnou čokoládu koupíme ve Zdravěnce nebo, kupodivu, třeba v DM drogerii, jako já. Kokosový tuk získám klasicky : Do lednice dám na několik hodin konzervu kokos. mléka, nejlépe značku Albert. Po několika hodinách nahoře ztuhne tuk a dole vám zbude voda. Je moc chutný i samotný, používá se jako veganská šlehačka. A ta vůně!