
- reklama -
Suroviny
2 porce
- baklazan ( pocitajte aspon 1 na osobu)
- olivovy olej
- sol
- citronova stava
- sezamove semiacka
- prip. chilli lupienky
- Feta syr (prip. iny, podobny)
- salat podla chuti
- dresing
- Tahini pasta ( asi 2 PL)
- olivovy olej ( asi 2 PL)
- citronova stava z pol citrona
- 2 struciky prelisovaneho cesnaku
- asi 1 PL medu
- 1-2 PL vody
- sol
- okrem toho:
- asi 2 PL sezamovych semiacok (na posyp)
Postup přípravy receptu
-
Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu utierku na 10-15 minut reznou stranou dolu. Nechame ho vypotit.
-
Na suchej panvici oprazime sezamove semiacka, odlozime bokom a nechame vychladnut.
-
Ruru rozohrejeme na 200°C.
-
Baklazan potrieme olejom a dame piect do rury cca 15 minut do zlatova.
-
Vyberieme z rury, posypeme rozdrvenou fetou a dame este na chvilu zapiect 7-10 minút.
-
Mediztym si pripravime dresing. Z uvedenych surovin tycovym mixerom vsetko spolu rozmixujeme. Ja som este naviac pridala chilli lupienky.
-
Baklazan ulozime na zeleny salat. Posypeme sezamovymi semiackami, pokapeme dresingom a mozeme si pochutnavat.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: adkas









