
Suroviny
- 1 hrnek quinoy
- 1 střední až větší červená cibule
- olivový olej
- malá hrst plátků mandlí
- několik sušených meruněk
- 2,5 lžičky garam masaly
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Quinou na 5 minut namočíme, poté slijeme.
-
Na lžičce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme quinou a zalijeme dvojnásobkem vroucí vody (možno s polovinou kostky zeleninového bujonu). Přidáme garam masalu, trochu soli a podle chuti bílý pepř.
-
Nakrájíme několik sušených meruněk na malé kousky a spolu s mandlemi přidáme ke quinoe.
-
Vše necháme pod pokličkou lehce vařit cca 15-20 minut, až než je quinoa měkká, příp. dolijeme trochu vody. Před podáváním ozdobíme jarní cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se zde: http://www.theglutenfreevegan.com/2011/05/moroccan…
V původním receptu je použito marocké koření, které obsahuje muškátový oříšek, římský kmín, koriandr, nové koření, zázvor, kayenský pepř, skořice (http://www.theglutenfreevegan.com/2011/04/moroccan…). Já jej nahradila kořením garam masala.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.