Marocká quinoa

57
- reklama -

Suroviny

1 hrnek quinoy
1 střední až větší červená cibule
olivový olej
malá hrst plátků mandlí
několik sušených meruněk
2,5 lžičky garam masaly
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Quinou na 5 minut namočíme, poté slijeme.

  2. Na lžičce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme quinou a zalijeme dvojnásobkem vroucí vody (možno s polovinou kostky zeleninového bujonu). Přidáme garam masalu, trochu soli a podle chuti bílý pepř.

  3. Nakrájíme několik sušených meruněk na malé kousky a spolu s mandlemi přidáme ke quinoe.

  4. Vše necháme pod pokličkou lehce vařit cca 15-20 minut, až než je quinoa měkká, příp. dolijeme trochu vody. Před podáváním ozdobíme jarní cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se zde: http://www.theglutenfreevegan.com/2011/05/moroccan…

V původním receptu je použito marocké koření, které obsahuje muškátový oříšek, římský kmín, koriandr, nové koření, zázvor, kayenský pepř, skořice (http://www.theglutenfreevegan.com/2011/04/moroccan…). Já jej nahradila kořením garam masala.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.