Marmeláda ze směsi ovoce

79
- reklama -

Suroviny
5 skleniček po 300g

1150 g jahod
150 g meruněk
100 g ananasu
200 g melounu
krabička Dia želírovacího cukru (250g)
1 sáček želírfix (2:1) (obojí od Dr. Oetkera)
2 KL kyseliny citronové
Konzervační přípravek proti kvašení

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré ovoce nakrájíme na drobné kousky.

  2. Do hrnce vkládáme postupně – od nejpevnějšího po nejměkčí – tady takto: meruňky, ananas, jahody, meloun. Rozvaříme, trvá to cca 10 min, přidáme cukry a vaříme asi 3 min.

  3. Uděláme zkoušku tuhosti (na porcelánový talířek kápneme, pokud kapka ihned ztuhne a neztéká, je hotovo).

    Vypneme, přisypeme kyselinu citronovou a ještě promícháme. Plníme do skleniček a zavíčkujeme.

Poznámka od kuchařky

Marmeláda je opravdu hustá s kousíčky ovoce, nekazí se a vydrží, pokud ji nespapáme. Ten diacukr je kvůli diabetikům, ale běžný spotřebitel opravdu nepozná, že tam není běžný želírovací cukr, to mám ověřeno.