
- reklama -
Suroviny
5 skleniček po 300g
- 1150 g jahod
- 150 g meruněk
- 100 g ananasu
- 200 g melounu
- krabička Dia želírovacího cukru (250g)
- 1 sáček želírfix (2:1) (obojí od Dr. Oetkera)
- 2 KL kyseliny citronové
- Konzervační přípravek proti kvašení
Postup přípravy receptu
-
Veškeré ovoce nakrájíme na drobné kousky.
-
Do hrnce vkládáme postupně – od nejpevnějšího po nejměkčí – tady takto: meruňky, ananas, jahody, meloun. Rozvaříme, trvá to cca 10 min, přidáme cukry a vaříme asi 3 min.
-
Uděláme zkoušku tuhosti (na porcelánový talířek kápneme, pokud kapka ihned ztuhne a neztéká, je hotovo).
Vypneme, přisypeme kyselinu citronovou a ještě promícháme. Plníme do skleniček a zavíčkujeme.
Poznámka od kuchařky
Marmeláda je opravdu hustá s kousíčky ovoce, nekazí se a vydrží, pokud ji nespapáme. Ten diacukr je kvůli diabetikům, ale běžný spotřebitel opravdu nepozná, že tam není běžný želírovací cukr, to mám ověřeno.
Kuchařka: spagetka