
- reklama -
Suroviny
- 2 kg reveně (očištěných oloupaných stonků reveně pokrájených na cca 2 cm)
- 1,25 kg cukru
- 10 meruněk
- 5 dkg sušených brusinek
- 5 dkg sušeného zázvoru (kandovaný)
- lžička kyseliny citronové
Postup přípravy receptu
-
Pokrájenou reveň smícháme večer s cukrem, necháme přikryté do rána v chladu. Pustí hodně šťávy. Druhý den za občasného míchání dáme povařit, když trochu zhoustne, přidáme pokrájené meruňky, brusinky a na malé kousky pokrájený zázvor.
-
Vaříme pomalu dál, do zhoustnutí. V mrazáku vychlazený talířek s kapkou marmelády nám pomůže zjistit, zda je již hotovo. Nakonec vmícháme kyselinu citronovou a plníme do čistých sklenic.
-
Otočíme víčkem dolů a necháme alespoň dvě hodiny chladnout, potom můžeme obrátit, uložit a konzumovat.
Poznámka od kuchařky
Reveňová marmeláda v naší rodině patřila mezi ty méně oblíbené, ale u této bude boj.
Kuchařka: hosta









