
- reklama -
Suroviny
3-4skleničky
- 3 kg rajčat
- 1,30 kg krystalového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 3 sáčky Pektogelu
- 2 lžičky kyseliny citronové
- 1,5 dcl rumu
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a rozvaříme, asi 1 hodinu. Propasírujeme, přidáme cukr a 2 vanilkové cukry a pomalu vaříme 1 hodinu.
-
Před skončením varu přidáme Pektogel, kyselinu citronovou a rum.
-
Sklenice vymyjeme horkou vodou, ještě horké plníme a po uzavření víčky otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
-
Nesterilizujeme.
Poznámka od kuchařky
Je výborná a chutná lépe jak meruňková marmeláda.
Kuchařka: ruzena