Marmeláda z mrkve

148
- reklama -

Suroviny

1 kg mrkve
60 dkg cukru
citronová šťáva ze 4 citronů
pomerančová šťáva z jednoho pomeranče
pomerančová kůra z jednoho pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, zalejeme sběračkou vody, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a vaříme doměkka. Pokud je třeba, přilejeme vodu. Ke konci varu, když už je mrkev měkká, přidáme cukr a rozvaříme ho.

  2. Mrkev s cukrem rozmixujeme nejlépe ponorným mixérem, přidáme šťávu ze 4 citronů a jednoho pomeranče a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  3. Vlejeme do skleniček, zavíčkujeme a necháme vychladit.

  4. Nesterilizujeme.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od Jany Koláčkové(pipre). Měli jsme velikou úrodu mrkve, tak už na recept došlo. Já jsem pro jistotu přidala do cukru želírovací přípravek 1+1. Chuť je vynikající. Můžete přidat i trošku kyseliny citronové, pokud se vám marmeláda bude zdát sladší.