
- reklama -
Suroviny
- 1 kg mrkve
- 60 dkg cukru
- citronová šťáva ze 4 citronů
- pomerančová šťáva z jednoho pomeranče
- pomerančová kůra z jednoho pomeranče
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, zalejeme sběračkou vody, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a vaříme doměkka. Pokud je třeba, přilejeme vodu. Ke konci varu, když už je mrkev měkká, přidáme cukr a rozvaříme ho.
-
Mrkev s cukrem rozmixujeme nejlépe ponorným mixérem, přidáme šťávu ze 4 citronů a jednoho pomeranče a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
-
Vlejeme do skleniček, zavíčkujeme a necháme vychladit.
-
Nesterilizujeme.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od Jany Koláčkové(pipre). Měli jsme velikou úrodu mrkve, tak už na recept došlo. Já jsem pro jistotu přidala do cukru želírovací přípravek 1+1. Chuť je vynikající. Můžete přidat i trošku kyseliny citronové, pokud se vám marmeláda bude zdát sladší.
Kuchařka: JanaDorazinova









