
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 250 g másla
- 3 vejce
- 300 g cukru krupice
- 400 g hladké mouky
- 1 lžička sody
- 100 ml mléka
- 3 lžíce medu
- Na posypání:
- 100g mletých ořechů
- rum
- Krém:
- 500 ml mléka
- 6 lžic krupice
- 2 lžíce cukru krupice
- 200 g másla
- 1/2 plechovky salka
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo, přidáme med, cukr krupice, mouku promíchanou se sodou a mléko.Promícháme a stále zahříváme na plotně. Přidáme vejce. Hmota by měla být mírně teplá.
-
Těsto pak rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení a upečeme 8-10 min při 200°C.
Vychladlé pláty poskládáme na sebe a seřízneme okraje. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s ořechy.
Pak pláty postupně pokapeme rumem a natíráme krémem. Končíme vrstvou krému, který hustě posypeme směsí z odkrojků a ořechů. -
Krém:
Z mléka, cukru a krupice uvaříme kaši a necháme vychladnout. Poté do směsi vyšleháme změklé máslo a salko.
Řezy je lépe nechat odležet 2-3 dny.
Kuchařka: Marcii