Marlenka podomácku

76
- reklama -

Suroviny

Těsto:
250 g másla
3 vejce
300 g cukru krupice
400 g hladké mouky
1 lžička sody
100 ml mléka
3 lžíce medu
Na posypání:
100g mletých ořechů
rum
Krém:
500 ml mléka
6 lžic krupice
2 lžíce cukru krupice
200 g másla
1/2 plechovky salka

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo, přidáme med, cukr krupice, mouku promíchanou se sodou a mléko.Promícháme a stále zahříváme na plotně. Přidáme vejce. Hmota by měla být mírně teplá.

  2. Těsto pak rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení a upečeme 8-10 min při 200°C.
    Vychladlé pláty poskládáme na sebe a seřízneme okraje. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s ořechy.
    Pak pláty postupně pokapeme rumem a natíráme krémem. Končíme vrstvou krému, který hustě posypeme směsí z odkrojků a ořechů.

  3. Krém:
    Z mléka, cukru a krupice uvaříme kaši a necháme vychladnout. Poté do směsi vyšleháme změklé máslo a salko.
    Řezy je lépe nechat odležet 2-3 dny.