- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 plátků z vykostěného libovějšího vepřového boku
- sůl
- marináda:
- 100 ml sherry
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 4 lžíce rajského protlaku
- 80 ml sójové omáčky
- 1 lžíce dijonské hořčice
Postup přípravy receptu
-
Cukr a sherry nalijeme do kastrůlku a zahříváme, až se cukr rozpustí.
-
Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a vaříme 10 minut. Poté přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a hořčici, prošleháme a při promíchávání vaříme ještě 5 minut.
-
Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní osolené plátky bůčku. Necháme marinovat 2 hodiny či přes noc. Troubu předehřejeme na 200°C a vložíme do ní pekáček s masem a marinádou. Zapečeme asi 10 minut, podlijeme trochou horké vody, snížíme na 180°C a pečeme asi hodinu. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Podle časopisu Albert, mírně upraveno.
Kuchařka: Eliza