- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 žraločí steaky
- olivový olej na smažení
- 100 ml bílého vína
- hladká mouka
- 1 vejce
- sůl
- Marináda:
- nadrobno nasekaná zelená petrželka
- 1 najemno nakrájená cibule
- nadrobno nasekaný tymián
- 2 podrcené bobkové listy
- 100 ml olivového oleje
- citronová šťáva
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí. Rybí maso omyjeme, osušíme a naložíme přes noc do marinády.
-
Z vína, vejce, mouky a soli připravíme těstíčko, do nějž namočíme marinované steaky a usmažíme je na vyšší vrstvě olivového oleje.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – recept je od pana Milana Paličky (Mánek).
Kuchařka: JanaDorazinova