Marinovaný losos na zeleném chřestu

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

Na 2 porce:
2 filet lososa i s kůží (210 g)
1 svazek zeleného chřestu (250 g)
kousek másla
Na marinádu:
špetka mletého koriandru
špetka pepře
špetka kmínu
špetka rozmarýnu
špetka nasekané 1 chilli papričky
sůl
citronová šťáva z 1/2 citronu
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si smícháme přísady do marinády. Do kůže lososa uděláme ostrým nožem několik zářezů. Pak z obou stran velmi pečlivě vetřeme marinádu a necháme alespoň hodinu odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Zelený chřest, pokud je čerstvý, loupat nemusíme, jen odřízneme zdřevnatělé konce. Opláchneme a nakrájíme na kousky asi po 2 cm.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme lososa a zprudka orestujeme z obou stran. Pak plotýnku ztlumíme, vložíme kolem lososa chřest, podlijeme jen velmi malinko vodou či vývarem, aby chřest byl jen ponořený, ale neplaval, lehce osolíme, opepříme a dusíme 10 minut. Sporák vypneme a ještě necháme 5 minut dojít.

    Já dělala bez přílohy, ale určitě je možno brambory vařené, pečené, smažené.
    Zdřevnatělé konce není třeba vyhazovat, dají se použít při vaření zeleninového vývaru.