- reklama -
Suroviny
- vyfiletovaný kapr nebo pokud nechcete filetovat můžete ho nakrájet dle libosti
- brambory
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- Na marinádu:
- 4 polévkové lžíce rozpuštěného másla
- pár snítek rozmarýnu
- několik snítek tymiánu
- 1 kávová lžička sladké papriky
- špetka pálivé papriky
- pepře
- drceného kmínu
- 1/2 cibule
- 2 – 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby.
-
Necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
-
Brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na dno pekáčku. Osolíme je a posypeme rozmarýnem.
-
Na ně poklademe ryby a malinko podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180°C na půl hodiny.
-
Pak odkryjeme, zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a pokud ano, zapneme na pár minutek gril, aby se maso hezky opeklo.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea