- reklama -
Suroviny
- naporcovaný kapr
- hladká mouka
- olej na smažení
- hrst krájených hub
- hrst krájeného řapíkatého celeru
- sklenice bílého vína
- sklenice rybího vývaru
- Marináda:
- 1 lžička soli
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička kopru
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Naporcovaného kapra potřeme marinádou a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
-
Marinované porce obalíme v mouce a prudce osmažíme na oleji po obou stranách.
-
Do pekáčku s mřížkou dáme houby a řapíkatý celer, zalijeme vínem a rybím vývarem. Vše osolíme. Na mřížku položíme osmažené porce kapra a dáme do trouby péct při 250 stupních na půl hodiny.
-
Nakonec rozmixujeme vše, co nám zůstalo v pekáčku a použijeme jako omáčku k bramborám. Omáčku si každý podle chuti dosolí.
Kuchařka: hanahcotton