Marinovaný kapr

57
- reklama -

Suroviny

1 ks kapra
Marináda:
1 lžíce soli
1 lžíce drceného kmínu
1/2 lžíce mletého pepře
1 lžíce hořčice
1/2 dl světlého piva
1 lžíce Solamylu
1/2 ks citronu (vymačkat)
4 lžíce tatarské omáčky
česnek
1/2 lžíce mleté papriky
Na obalení:
grilovací koření na ryby
polohrubá mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Kapra očistíme a naporcujeme tak, jak jsme zvyklí. Porce kapra vložíme do marinády, kde ho necháme 24 hodin odležet, aby nasákl veškeré chutě koření.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom kapra obalíme ve směsi grilovacího koření na ryby a mouky. Kapra vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Marinovaného kapra podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem dostala od mojí mamči a ta ho také od někoho dostala.

Tohoto kapra dělám i na Vánoce.