
- reklama -
Suroviny
- Asi 1/2 kg vepřové plece dle počtu strávníků
- Marináda:
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce čerstvé sekané petrželky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce utřeného česneku
- 1 větší cibuli
- kousek špeku
Postup přípravy receptu
-
Plec si nakrájíme na kousky a naložíme ji přes noc do marinády.
-
Na druhý den střídavě napícháme maso, cibuli, slaninu na špejle.
-
Dáme do pekáčku a asi hodinku pečeme a podléváme výpekem.
-
Po upečení vyndáme z pekáčku, výpek slejeme a zaprášíme mírně moukou, aby nám vznikla šťáva. Jako příloha jsou dobré opékané brambory, ale i vařené nebo hranolky a zeleninová obloha.
Poznámka od kuchařky
Můžete použít jakékoliv vepřové maso, třeba i kýtu nebo krček, pokud není zrovna na řízek. Marináda maso dobře proleží.
Kuchařka: JanaDorazinova