
- reklama -
Suroviny
- 400 g vepřových plátků
- vodu na podlití
- 1 polévková lžíce oleje
- Marináda:
- 100 ml oleje
- 1 kávová lžička soli
- 1 kávová lžička čerstvě mletého barevného pepře
- 1 malý panák třešňové pálenky (ETTER)
Postup přípravy receptu
-
Do misky si dáme olej, sůl, pálenku, nameleme pepř a vidličkou pořádně zamícháme. Plátky masa lehce naklepeme a na 24 hodin naložíme do marinády.
-
Na pánev dáme rozpálit olej a plátky masa z obou stran opečeme, přidáme marinádu, podlijeme vodou, zmírníme oheň a pod poklicí dusíme do měkka. Maso podléváme a obracíme.
-
Hotové přelijeme šťávou z masa, podáváme s bramborem nebo salátem.
Kuchařka: nofrona