Marinované vepřové maso v omáčce z vybrané zeleniny a zakysanou smetanou

76
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g vepřového ořezu (může být jiné)
1 menší neloupaná cuketa
1 větší rajče
1/2 červené papriky (nebo kapie)
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička zázvoru
1 lžička mleté papriky
1 lžička grilovacího koření
1/2 lžičky kari koření
1-2 lžíce hladké mouky
1 zakysaná smetana
olej
sůl
vývar(stačí voda)

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na malé kousky (nebo na nudličky).

  2. V misce si do oleje zamícháme veškeré koření, osolíme, promícháme a do této směsi naložíme maso, necháme marinovat nejméně 2 hodiny-nelépe přes noc v lednici.

  3. V hrnci na oleji maso s marinádou zprudka opečeme, zalijeme vývarem (vodou) a necháme dusit.

  4. Nakrájíme si zeleninu, rajče s paprikou na čtverečky, menší mladou cuketu na kolečka a po půl hodině dušení masa jí přidáme.

  5. Pak už jen do zakysané smetany zamícháme mouku, vlijeme do omáčky, necháme za stálého míchání zahustit, povaříme, dochutíme a dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Moje včerejší improvizace-velmi zdařilá a hodně chutná, má šmrnc! Podávala jsem s rýží, ale šly by i jiné přílohy. Doporučuji vyzkoušet, i když to na fotkách až tak vábně nevypadá.