
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kila vepřového masa
- sůl
- pepř
- Vegeta
- uzené maso podle chuti
- 2 hrsti kukuřičných lupínků cornflakes
- koření na mleté maso
- 2 polévkové lžíce Gustinu
- 3 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce bílého jogurtu
- trocha oleje
- 2 cibule
- brambory
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrajame na menšie kusky, posypeme solou, poprom mletym, vegetou, korenim na mlete maso, nakrajanym cesnakom, nakrajanym udenym, posypeme kukuričnymi lupienkami, ktore sme trocha podrobili, pridame jogurt a Gustin, olej premiešame a nechame do druheho dna v chlade v plastovej uzatvorenej nadobe.
-
Druhy den to dame na rozpalenu panvicu, sprudka opekame, potom ked je to z oboch stran, podliat asi 1.5 dcl vody a dopiec, dodusit pod pokrievkou.
-
Pražene zemiaky: zemiaky očistit, nakrajat na tenke kolečka posolit, popoprit, Vegeta.
-
Cibule očistit, nakrajat na vačšie kusy, opražit, pridat zemiaky, premiešane zapekat a pomaly miešat, kym nezmaknu a niesu do zlatova zapečene.
Poznámka od kuchařky
hmmmmm
Kuchařka: Marjanna