
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 2 PL sójové omáčky
- 1 PL octu balsamiko
- 1/2 PL medu
- 1 stroužek česneku
- 1 cm kousek zázvoru
- drcené chilli nebo feferonka
- sůl
- Na mrkvové zelí:
- 500 g mrkve
- 1 větší cibule
- máslo
- hladká mouka
- drcený kmín
- ocet
- cukr
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli.
-
Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a občas obrátíme.
-
Zatím co se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec dochutíme octem, případně cukrem.
-
Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a opečeme z obou stran na oleji.
-
Těsně před dopečení přilijeme zbytek marinády a prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea