Marinované kuřecí prso s mrkvovým “ zelím „

58
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsa
2 PL sójové omáčky
1 PL octu balsamiko
1/2 PL medu
1 stroužek česneku
1 cm kousek zázvoru
drcené chilli nebo feferonka
sůl
Na mrkvové zelí:
500 g mrkve
1 větší cibule
máslo
hladká mouka
drcený kmín
ocet
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli.

  2. Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a občas obrátíme.

  3. Zatím co se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec dochutíme octem, případně cukrem.

  4. Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a opečeme z obou stran na oleji.

  5. Těsně před dopečení přilijeme zbytek marinády a prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/