Marinované kuřecí kousky v omáčce

53
- reklama -

Suroviny

3 větší kuřecí prsa
1 PL grilovacího koření
1 PL sladké sójové omáčky
1 PL worcesterove omáčky
1 ČL (vrchovaté) mleté sladké papriky
3 PL kečupu
6 malých stroužků česneku
1 KL sušeného libečku
nasekaná petrželová nať
mletý černý pepř
sůl podle chuti
1 vrchovatá lžíce solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme misku. Do ní dáme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky. K masu přidáme ostatní sypké a tekuté přísady.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a ostatní zbytek surovin, kromě solamylu. Vše promícháme a dáme na půl hodiny do ledničky odpočinout.

  3. Poté vyndáme z ledničky, přidáme solamyl, promícháme a chvíli necháme odležet. Připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje.

  4. K oleji přidáme maso a trochu ho opečeme, až pustí šťávu, pak mírně podlijeme vodou a necháme ještě chvíli povařit. K omáčce můžeme přidat ještě trochu kečupu, dokud nebudeme mít trochu hustší omáčku, povaříme.

  5. Nakonec dochutíme solí, pepřem a ještě přidáme na dochucení asi tak lžičku sušeného libečku.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce, může omáčku dochutit podle sebe, jak kdo má rád, popřípadě, když se omáčka bude zdát hustá, tak ji zředíme trochou vody. Omáčka je dobrá a podáváme ji s barevnými těstovinami.