Marinované kuřecí kostičky ve smetanové omáčce s pažitkou

48
- reklama -

Suroviny
4 porce

3 větší kuřecí prsa
1 cibule
3 stroužky česneku
150 – 200 ml smetany
1 kulička mozzarelly (125 g)
hrst nasekané pažitky
Marináda:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
1 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř
kari koření
paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky.
    Z uvedených ingrediencí smícháme marinádu, vmícháme maso a necháme nejméně 2 hodiny marinovat, můžeme nechat i přes noc.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi necháme rozehřát lžíci oleje, vhodíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenká čtvrtkolečka a necháme zesklovatět.
    Pak přihodíme marinované maso a necháme ho orestovat. Po chvíli přidáme česnek nakrájený na plátky.

  3. K orestovanému masu přilijeme asi 4 lžíce vody a necháme ho podusit doměkka.
    Pak přilijeme smetanu a přimícháme nastrouhanou mozzarellu. Když se mozzarella rozpustí a omáčku zahustí, vmícháme nasekanou pažitku a ihned vypneme.
    Podáváme s rýží nebo těstovinami.