
- reklama -
Suroviny
            4 porce
							
    
- 4 plátky nízkého roštěnce
- 1 lžička koření na steaky
- 4 stroužky česneku
- marináda:
- 2 žloutky
- 1 lžíce solamylu
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce teplé vody
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koření Adamovo žebro nebo podobné
- pepř
- sůl
- olej
- hladká mouka
- máslo
Postup přípravy receptu
- 
Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích, posypeme směsí „Křehké maso“, propícháme vidličkou a necháme pár hodin odležet. 
- 
Smícháme suroviny na marinádu (soli použijeme o něco méně, než jsme zvyklí – směs na křehnutí svaloviny je slaná) a maso do ní naložíme na 2-4 hodiny. 
- 
Opékáme na horkém oleji, hotové maso udržujeme teplé a do výpeku přidáme lžíci másla. Necháme ho rozpustit, vhodíme plátky česneku a poloviny oliv a jakmile se česnek rozvoní, přisypeme hladkou mouku. 
- 
Prosmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dokončíme šťávu k masu. Dochutíme solí, pepřem, případně několika kapkami maggi. 
- 
Maso podáváme přelité česnekovo-olivovou omáčkou. 
            Kuchařka: Eliza
        
