Marinovaná roštěná s česnekem a olivami

50
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky nízkého roštěnce
1 lžička koření na steaky
4 stroužky česneku
marináda:
2 žloutky
1 lžíce solamylu
4 lžíce oleje
2 lžíce teplé vody
1 lžička kurkumy
1 lžička koření Adamovo žebro nebo podobné
pepř
sůl
olej
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích, posypeme směsí „Křehké maso“, propícháme vidličkou a necháme pár hodin odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Smícháme suroviny na marinádu (soli použijeme o něco méně, než jsme zvyklí – směs na křehnutí svaloviny je slaná) a maso do ní naložíme na 2-4 hodiny.

  3. Opékáme na horkém oleji, hotové maso udržujeme teplé a do výpeku přidáme lžíci másla. Necháme ho rozpustit, vhodíme plátky česneku a poloviny oliv a jakmile se česnek rozvoní, přisypeme hladkou mouku.

  4. Prosmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dokončíme šťávu k masu. Dochutíme solí, pepřem, případně několika kapkami maggi.

  5. Maso podáváme přelité česnekovo-olivovou omáčkou.