- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky nízkého roštěnce
- 1 lžička koření na steaky
- 4 stroužky česneku
- marináda:
- 2 žloutky
- 1 lžíce solamylu
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce teplé vody
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koření Adamovo žebro nebo podobné
- pepř
- sůl
- olej
- hladká mouka
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích, posypeme směsí „Křehké maso“, propícháme vidličkou a necháme pár hodin odležet.
-
Smícháme suroviny na marinádu (soli použijeme o něco méně, než jsme zvyklí – směs na křehnutí svaloviny je slaná) a maso do ní naložíme na 2-4 hodiny.
-
Opékáme na horkém oleji, hotové maso udržujeme teplé a do výpeku přidáme lžíci másla. Necháme ho rozpustit, vhodíme plátky česneku a poloviny oliv a jakmile se česnek rozvoní, přisypeme hladkou mouku.
-
Prosmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dokončíme šťávu k masu. Dochutíme solí, pepřem, případně několika kapkami maggi.
-
Maso podáváme přelité česnekovo-olivovou omáčkou.
Kuchařka: Eliza