- reklama -
Suroviny
- 2 kuřecí prsa bez kůže
- pomerančový pepř
- sůl
- olej
- Na marinádu:
- 3 PL sójové omáčky
- šťáva z 1 velkého pomeranče (asi 1dl)
- 3 stroužky česneku
- 1 KL sušené bazalky
Postup přípravy receptu
-
Prsa rozdělíme ještě na poloviny, aby byla tenčí. Mírně osolíme a posypeme hodně pomerančovým pepřem, který do masa co nejvíc vmáčkneme.
-
Na marinádu smícháme sójovou omáčku s pomerančovou šťávou, rozdrceným česnekem a rozemnutou bazalkou.
-
Maso zalijeme marinádou a necháme min. 2 hodiny proležet.
-
Poté na pánvi rozpálíme olej a maso i s marinádou z obou stran pečeme asi 4 minuty.
Poznámka od kuchařky
Inspirováno receptem z Koření od Antonína paní Pavly Panuškové, které tímto díky za skvělý recept!
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea