Marinovaná kuřecí prsa s brusinkovým přelivem

82
- reklama -

Suroviny
2 porce

Maso:
– 2 kuřecí prsa
– brusinková marináda viz fotografie
– olej
Přeliv:
– hrst sušených brusinek
– 1 lžíce hrubozrnné hořčice
– 100 ml smetany
– 1 lžíce zakysané smetany
– sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa prořízneme na 2 plátky a naložíme do hotové merinády.

  2. Necháme odležet (já jsem nechala celý den, ale není třeba).

  3. Maso opečeme na troše oleje a odložíme do tepla odpočinout (stačí lehce ohřátá trouba).

  4. V kastrůlku dáme svařit brusinky se smetanou, jakmile přijde k varu, ztlumíme, přidáme zakysanku a hořčici, případně zředíme ještě trochou smetany. Podle chuti osolíme. Podáváme s vařeným bramborem a zakysankou smíchanou s brusinkovým kompotem.