
- reklama -
Suroviny
2 porce
- Maso:
- – 2 kuřecí prsa
- – brusinková marináda viz fotografie
- – olej
- Přeliv:
- – hrst sušených brusinek
- – 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- – 100 ml smetany
- – 1 lžíce zakysané smetany
- – sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa prořízneme na 2 plátky a naložíme do hotové merinády.
-
Necháme odležet (já jsem nechala celý den, ale není třeba).
-
Maso opečeme na troše oleje a odložíme do tepla odpočinout (stačí lehce ohřátá trouba).
-
V kastrůlku dáme svařit brusinky se smetanou, jakmile přijde k varu, ztlumíme, přidáme zakysanku a hořčici, případně zředíme ještě trochou smetany. Podle chuti osolíme. Podáváme s vařeným bramborem a zakysankou smíchanou s brusinkovým kompotem.
Kuchařka: isindy