Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy

41
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

1 kg krkovičky (s kostí)
200 g slaniny
Na marinádu:
1 cibule (nakrájená na kostičky)
drcený kmín
bílý pepř
1 malá lžička koření Krkovička s česnekem (Vitana)
5 snítek rozmarýnu
několik kapek worchestru
4 lžíce oleje
sádlo (nebo jiný tuk na pečení)
Na kaši:
brambory (počet podle jedlíků)
mléko (teplé)
kousek másla
2 malé lžičky kurkumy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku prošpikujeme slaninou a naložíme přes noc do marinády smíchané z cibule, koření, rozmarýnu, worchestru a oleje.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den pečeme na rozpáleném tuku v zakrytém pekáči cca 50 minut na 200°C, při pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Podle potřeby přidáváme horkou vodu.

  3. Až je maso téměř hotové, odkryjeme pekáč, krkovičku obrátíme kostí na dno, mírně osolíme povrch krkovičky – už nepodléváme a necháme ještě asi 10 min vut troubě – utvoří se křupavá zlatá kůrčička.

  4. Bramborovou kaši uvaříme podle naešho zvyku a po přidání mléka a másla a při šťouchání přidáme kurkumu. Jednak hezky kaši obarví, navíc má příjemnou malinko pikantnější chuť, která se výborně hodí k rozmarýnu.