- reklama -
Suroviny
- 2 plátky krkovice po cca 200 g
- marináda:
- 2 lžíce oleje
- lžička čerstvého zázvoru nakrájeného na drobno
- lžíce dobré sojové omáčky
- 1/2 lžičky cukru
- lžička uzené papriky
- sůl
- pepř
- omáčka:
- 180 ml kokosového mléka
- 2 lžíce arašídového másla
- 3 lžíce hrubě nasekaných arašídů
- rybí omáčka podle chuti
- chilli podle chuti
- pár kapek z limetky
- špetka cukru
- —
- olej na opečení masa
- bambusové špejle
Postup přípravy receptu
-
Krkovici nakrájíme po délce na cca 2 cm proužky. Smícháme marinádu a maso naložíme nejméně na dvě hodiny. Arašídy opražíme na suché pánvi do zlaté barvy a odložíme.
-
Marinované maso napícháváme na špejli jako harmoniku. Opékáme ze všech stran do hnědé barvy a do měkka.
-
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu vydusíme na tuk. Přilijeme kokosové mléko, přidáme máslo, polovinu arašídů a zbytek surovin.
-
Chvíli povaříme, až omáčka pěkně zhoustne. Dochutíme a můžeme podávat. Na talíři špízky přeléváme omáčkou, posypeme zbytkem arašídů a podáváme třeba jen s pečivem nebo opečenými brambory.
Kuchařka: mika59