
- reklama -
Suroviny
marináda je na cca 2 kg masa
- 200 ml světlého piva (Zlatopramen 11°)
- 50 ml oleje
- 5 lžíce sladkého kečupu
- 4 lžíce chilli omáčky
- 2 lžíce grilovací koření Mexiko od Kotányi
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce nadrobno posekaného čerstvého tymiánu
- 1/2 lžičky práškového česneku
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny ve větší uzavíratelné míse, která vejde do lednice, důkladně promícháme, naložíme připravené očištěné plátky masa a necháme v chladu nejlépe 24 hodin marinovat.
-
Poté klademe na připravený gril a grilujeme do měkka, cca 20 + 20 minut z každé strany.
Pokud nemáme možnost grilování v zahradním grilu, osmažíme klasickým způsobem na troše oleje na pánvi.
Poznámka od kuchařky
Já jsem vykostila kuřecí stehna. Vykostěné řízky byly hodně velké, rozřízla jsem každý ještě na polovinu. Maso jsem nenaklepávala. Do marinády se mi vešly 2 kg masa.
Marinádu jsem připravovala neplánovaně od oka ze surovin, co jsem měla.
Kuchařka: Anna Kocikova