Suroviny
- KORPUS:
- 6 vajec
- 15 dkg krystaloveho cukru
- 15 dkg hladke mouky
- 1/2 lzicky prasku do peciva
- KREM:
- 1/2 l šťavy – sirupu s vodou /nebo vody ochucene Tangem (doporucuji lesni smes)/
- 2 ovocne pudinky nebo vanilkove pudinky
- 2 vanilkove cukry
- 15 dkg masla
- MARCIPAN:
- 15 dkg suseneho mleka
- 8 dkg tekuteho medu
- 8 dkg cukr moučka (mleteho cukru)
- 3 dkg masla
- 1 lzicka oleje
- 1/3 sklenicky mandloveho aroma
Postup přípravy receptu
-
POSTUP KORPUS: Z 6 bílků a 15 dkg cukru ušleháme sníh. Do ušlehaného lehce vmícháme žloutky. Sníh jen lehce několikrát přehodíme vařečkou a pak přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva. Nalijeme do formy a upečeme.
-
POSTUP KRÉM: Uvaříme z 1/2 litru jakékoliv ovocné šťávy nebo třeba jen vody a dvou ovocných pudinků krém. Můžeme do něj zamíchat marmeládu, ale já osobně doporučuji prášek do vody Tang ovocné příchutě. Dobře metličkou ušleháme 15 dkg másla a do něj po lžících přidáváme ovocný pudink. Obojí by mělo mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
-
POSTUP MARCIPÁN: Všechny přísady dáme do mísy a propracujeme, směs by měla být jako hrubší drobenka. Pokud nelze dát těsto dohromady, přidáme po trošce vodu. Těsto by nemělo být lepivé, mělo by mít konzistenci plasteliny. Hotové těsto dáme mezi dva větší igelity a válečkem je rozválíme. Vykrojíme povrch dortu a ze zbytku můžeme udělat ozdobu. Marcipán barvíme potravinářským barvivem, které rozmícháme v malém množství vody. Fantazii se ve zdobení meze nekladou!
Poznámka od kuchařky
PREJEME DOBROU CHUT !!!
Tento dort je v nasi rodine natolik oblibeny, ze jej peceme skoro pri kazde prilezitosti.