Marcipánové růžičky

96
- reklama -

Suroviny
20-50 ks podle velikosti

200 g cukr moučka
100 g sušené mléko
50 g rozpuštěného 100% tuku (Lando,Omega,Iva)
pár kapek mandlového aróma
voda podle potřeby
potravinářská barva

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, mléko prosejeme do mísy, přidáme vychladlý tuk, aróma, promísíme, po trošce přidáváme vodu a vypracujeme tužší těsto asi jako plastelína.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik chceme mít barev. Do skleničky dáme 2-3 kapky vody, dáme špetičku barvy, důkladně rozmícháme a zapracujeme do odděleného dílu.

  3. Těsto tence rozválíme mezi 2 mikroténovými sáčky, formičkou vykrajujeme kolečka a tvoříme růžičky. Lístky vykrájíme rovněž formičkou. Vytvořenou růži dole seřízneme nožem a postavíme do formiček na košíčky. Druhý den uložíme do krabičky.

  4. Pokud se stane, že jsme dali více vody a těsto je řídké, přidáme trochu prosátého cukru a mléka. Počet ks neuvádím, záleží na tom, jak velké se růže a lístky dělají.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-starší vydání časopisu Rady a nápady.