Marcipánové ozdůbky na cukroví

112
- reklama -

Suroviny

20 dkg sušeného mléka
20 dkg práškového cukru
2 lžíce oleje
voda dle potřeby
aroma
barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a dobře vypracujeme, vodu přidáváme po malých dávkách, stačí máčet ruce v teplé vodě.


    Zobrazit celý recept

  2. Vypracovanou hmotu rozdělíme na tři kousky a každou obarvíme barvičkou, kterou potřebujeme. Pokud se těsto lepí, stačí podsypat škrobem.

  3. Kousky postupně rozválíme a vykrajujeme potřebné tvary.

Poznámka od kuchařky

Já to rozvaluji v průhledné folii, co si do nich většina z nás zakládá nějaké důležité papíry, jenom z kratší strany ustřihnu kraje, aby byl z toho takový dvojlist, do něj si dám těsto a druhou půlku přikryju a vyvaluju. Je to super a nelepí se a pak už vykrajuji co potřebuji.

Dělám pod tím i růžičky, vždy to zakryji, když s tím momentálně nepracuji, aby to rychle neschlo.