
Suroviny
- marcipánová hmota
Postup přípravy receptu
-
Marcipánovou hmotu si vyválíme na sílu asi 1,5 – 2 mm a vykrojíme si vykrajovátkem bez zoubků 4-5 koleček na jednu kytičku. Všechna kolečka si upravíme – přitlačováním obrácené lžičky si ztenčíme asi polovinu okraje. Tento ztenčený okraj bude vždy nahoře. Pak jedno kolečko zatočíme do ruličky jako střed a pak postupně proti sobě přikládáme další podle toho, jak chceme mít kvítek velký.
Podsypáváme buď moučkovým cukrem nebo škrobem (Maizena, Solamyl, Gustin).Lístky: můžeme vykrojit podle šablony nebo od ruky, nejjednodušší je pořídit si běžně v obchodě dostupné vykrajovátko. Vykrojený tvar lístečku dozdobíme čárkami, které obtiskneme obrácenou – tupou stranou nože.
Poznámka od kuchařky
Pokud se chcete pokochat naprosto mistrovskými výtvory, tak prosím zde:
http://www.youtube.com/watch?v=c6teAcewmZY&feature…
http://www.youtube.com/watch?v=wzZY6NFyEkY&feature…









