Marcipánové kytičky – postup zhotovení

158
- reklama -

Suroviny

marcipánová hmota

Postup přípravy receptu

  1. Marcipánovou hmotu si vyválíme na sílu asi 1,5 – 2 mm a vykrojíme si vykrajovátkem bez zoubků 4-5 koleček na jednu kytičku. Všechna kolečka si upravíme – přitlačováním obrácené lžičky si ztenčíme asi polovinu okraje. Tento ztenčený okraj bude vždy nahoře. Pak jedno kolečko zatočíme do ruličky jako střed a pak postupně proti sobě přikládáme další podle toho, jak chceme mít kvítek velký.
    Podsypáváme buď moučkovým cukrem nebo škrobem (Maizena, Solamyl, Gustin).

    Lístky: můžeme vykrojit podle šablony nebo od ruky, nejjednodušší je pořídit si běžně v obchodě dostupné vykrajovátko. Vykrojený tvar lístečku dozdobíme čárkami, které obtiskneme obrácenou – tupou stranou nože.