
Suroviny
25 kouliček , vše je ale podle velikosti
- 400 g vařených brambor
- 80 g bílé čokolády
- 80 g tmavé čokolády
- 350-400 g marcipánu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- mandlové lupínky
- rumová trest do těsta
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si brambory, ktere po vychladnutí jemně nastrouháme.
-
Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu a tmavou čokoládu ve vodní lázni.
-
Pak obě čokolády zamícháme do brambor, společně s rumovou trestí.
-
Pak tuto vzniklou hmotu vložíme do mikrotenového sáčku a dáme na mrazák na 25 minut. Po vychladnutí si uděláme malé kuličky ve velikosti maliny (třešně), kam vložíme vždy kousek mandlového lupínku.
-
Poté si vyválíme na vále, posypaném silně moučkovým cukrem, marcipánovou hmotu na tenký plát a vykrajeme z něj sklenkou kolečka. Do každého kolečka vložíme kuličku z bramborovo-čokoládového těsta s mandličkovým lupínkem.
-
Kuličky pak obalíme v kakaovém prášku. Zdobíme podle sebe.
Poznámka od kuchařky
Viděla jsem tento rcp. v tisku a zkusila jsem si jen pár bramb.kuliček udělat.Chtěla jsem jen vyzkoušet, zda se může udělat marcipanový brambůrek vážně z brambor a je to dobré, ale na Vánoce se ještě nechystám – naopak.









