
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 9 dkg sádla
- 7 dkg másla
- 3 vrchovaté lžíce hrubě mletých oříšků (lískové, kešu…předem opražené)
- 1 žloutek
- 10 dkg cukru moučka
- Náplň:
- dobrá aromatická marmeláda
- 2-3 lžíce drcených pražených kešu oříšků (kupuji přes internet rozlámané kešu a opražím je na pánvi)
- 5 dkg másla
- 1 pravý marcipán v čokoládě
- Ozdoba:
- pražené celé loupané mandle
- čokoládová poleva (na 100 g čokolády 4 dkg másla)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto smícháme, propracujeme a tvoříme menší kuličky. Dáme do dlaně a ukazováčkem druhé ruky vytvoříme hlubší důlek. Klademe na plech, pečeme na 180°C, dokud nezačnou lehce zlátnout.
-
Do horkých opražených oříšků dáme na plátečky nakrájený marcipán v čokoládě, aby se čokoláda rozpustila. Utřeme. Pak přidáme máslo a společně utřeme do pěny.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, smícháme s máslem a mícháme, aby se obě suroviny spojily. Necháme ve vodní lázni. -
Do všech důlků dáme trochu marmelády, přikryjeme kopečkem náplně, ozdobíme mandlí a postříkáme rozpuštěnou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Díky marmeládě rychle změknou.
Kuchařka: janky3