Marcipánové kostičky

66
- reklama -

Suroviny
hodně malých kostiček

1 Hera
250 g cukru krupice
4 celá vejce
300 g polohrubé mouky
5 dkg kakaa
250 g kysané smetany
Marcipánový krém:
1 máslo
250 g cukru moučka
250 g dětské krupičky
1 celá madlová tresť sladká
2 čokoládové polevy
kousek Omegy
loupané mandle
nahrubo sekané mandle – sáček

Postup přípravy receptu

  1. Heru (máslo) jsem elelktrickým šlehačem ušlehala s cukrem, pak jsem zašlehala celá vejce, mouku, kakao a kysanou smetanu. Těsto je dost husté, spíš takový krém. Ale to nevadí, tak je to správné. Stěrkou jde hezky rozetřít na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Peču asi 1/4 hodiny při 170°C (el. trouba). Vyzkoušela jsem špejlí. Nechat vychladnout.

  2. Pak připravit marcipánový krém: V kastrůlku rozehřát máslo, přidat cukr moučku, nechat rozpustit a nakonec dětskou krupičku vsypat a nechat propařit. Nalít mandlovou tresť.

  3. Rychle natřít na korpus. Je to dost hutná hmota, rozetírá se špatně, já jsem jí spíš uplácávala po částech vařečkou a to šlo dobře.

  4. Nakonec polít čokoládou a dát v malých rozestupech oloupané mandle. Asi tak jak budete krájet malé kostičky. To jsem po chvíli vzdala a posypala jsem čokoládu nahrubo sekanými mandlemi koupenými v sáčku v obchodě. Pak jsem nakrájela na malé kostičky. Krájení jde dobře.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám od své švagrové Martiny, není můj. Dala mi ochutnat kostičku a hned mi musela napsat i recept. Jsou naprosto úžasné. Myslím, že by se daly použít i na různé oslavy, nejen na vánoce.

Sice mi příjdou trochu pracnější, ale výsledek stojí za to.