
Suroviny
cca 35 ks
- 100 g sušeného mléka
- 200 g moučkového cukru
- 4 lžíce smetany na vaření
- 10 g másla
- 150 g kandovaných třešní
- 100 g celých oloupaných mandlí
- 50 g bílé čokolády
- 50 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu
-
Na vále smíchejte sušené mléko, moučkový cukr, tuk i smetanu a zpracujte v mléčný marcipán. Pokud se hmota přichytává k podložce, přisypte trochu moučkového cukru.
-
Polovinu mandlí nasekejte.
-
Hmotu rozdělte na poloviny – jednu tence vyválejte a obalujte v ní třešně, druhou smíchejte s posekanými mandlemi a tvarujte do kuliček.
-
Rozehřejte zvlášť obě čokolády.
-
Oba druhy kuliček vložte do papírových košíčků a zalijte – tmavou čokoládou ty s třešněmi a bílou mandlové kuličky.
-
Košíčky s tmavou čokoládou ozdobte mandlí, s bílou kandovanou třešní, nechte ztuhnout.
-
Tip: Marcipán smíchejte všechen s mandlemi, obalujte třešně. Zalijte tmavou čokoládou a po chvilce bílou a párátkem udělejte žíhání. Vpíchněte mandli.
Poznámka od kuchařky
časopis apettit 12/06









